Yakındaki Yerler
Safranbolu Butik Otelleri
Safranbolu lokumlarından tatmanız mutlaka gerekli, Safranboluya hakim Hıdırlık Tepesinden ilçenin panoramasına bakın, saat kulesini, Cinci Hanı ve Kaymakamlar Evini, Arastaarkası, Hükümet Sokaklarını, Bakırcılar - Demirciler Çarşısını, Yemeniciler Arastasını, Yörük Köyü, Eflani ve Ovacık'ı ziyaret edin. Mutlaka Yapın Tarihi çarşı içinde kalmış tek yemenici Erhan Usta'ya (0505 486 47 13) mutlaka uğrayıp ayağınıza uygun bir yemeni edinin. Safranbolu'ya 40 kilometre mesafedeki Yenice Ormanları'n
Safranbolu Şehir Rehberi
Homerosun İlyada destanındaki Paflagonya bölgesinde yer alır Safranbolu, bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Safranbolu UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan bir beldemizdir.
SAFRANBOLU
Unesco'nun Dünya Mirası listesinde yer alan "Müze Kent" Safranbolu gezi severlerinde ilk tercihleri arasında yer alıyor. Geleneksel Türk toplum yaşantısının tüm özelliklerini yansıtan ve çevresel dokusunu koruyarak günümüze kadar yozlaşmadan gelebilen Safranbolu, Dünya Mirası listesine alınan ve Türkiye'de koruma altındaki 40 bin eserden 1200'üne sahip. "Müze Kent", tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış. Kentin ilk sakinleri Gas'lar. Günümüze ulaşan uygarlıklar ise Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı izlerini taşıyor. Adını bölgede yetişen safran bitkisinden alan kent, 18. ve 19. yüzyıl evleriyle turistlerin ilgi odağı. Evlerin yoğun olarak bulunduğu çarşı bölgesinde, han, hamam, çeşitli meslek kuruluşlarına ait çarşılar, köprü ve çeşmelerin bulunduğu kale, saat kulesi ve gezginleri ağırlayan tarihi dokunun yanı sıra, yayla, mağara, kanyonlar ve Safranbolu'ya komşu Yörük köyü, Yenice, Eftani, Ovacık, Eskipazar gibi yerleşim bölgeleri de görülmeye değer güzellikler sergiliyor.
Sürekli yapılan restorasyon ve düzenlemelerle makyajlanan tarihi kent. Ziyaretçilerini tiyatro dekoru veya dev bir maket gibi karşılıyor. Karabük içinden geçip Safranbolu'ya yöneldiğiniz zaman tepede karşılaştığınız yerleşim alanında günümüz mimarisinin yanısıra tipik Safranbolu evlerine de rastlıyorsunuz ama bozulmadan içine yeni yapı karışmadan kalabilmiş gerçek Safranbolu biraz daha aşağıda yer alıyor. Tarihi kenti tepeden görüp kalbine doğru yaklaşırken, eski fakat bakımlı görüntüsü ile karşılıyorsunuz.
Asfalt yol kentin yanından merkeze yakın geçerek uzanırken, mimari doku kendine has özellikler taşıyan tipik evleriyle açık hava müzesi içinde olduğunuzu müjdeliyor. Nereye gideceğinizi, neleri görebileceğinizi, nerelerden geçeceğinizi kısacası kentin genelini uzaktan incelemek istiyorsanız iki yakada iki önemli tepe size gözlerinize sığmayacak bir panorama sunuyor.
Hıdırlık Tepesi kale duvarları ile çevrili, içinde türbe, oturma, dinlenme üniteleri barındırıyor. Girişi ücretli zirveden bakışta, kent sabah ışığını karşıdan alırken tablo gibi seyir zevki yaşatıyor. Bu noktadan Cinci han, tarihi camiler, birbirinden farklı güzellikteki evler omuz omuza vererek eşi benzeri bulunmayan mimari dokuyu oluşturuyor. Bu açı aynı zamanda Hıdırlık Tepesi boyunca devam ederken mezarlık alana kadar çeşitli yerlerden fotoğraf çekmek, resim yapmak için olanak tanıyor. Diğer bir seyir imkanı ise Tarihi Safranbolu saat kulesinin bulunduğu zirveden yapılabiliyor. Parke taş kaplı sokaklar aşılıp çıkılan yokuştan görülen manzarada yine aynı dokunun bu defa karşı yakası seyrediliyor.
* Doğal Güzellikler: Safranbolu tarihi eserleri ve evlerinin yanı sıra ilgi çekici doğal güzelliklere de sahiptir. Yoğun orman alanları, kanyonlar ve vadiler piknik yapmaya elverişli olduğu kadar yürüyüş, tırmanma ve bisiklet gibi diğer turistik etkinliklere de olanak sağlamaktadır. İncekaya Su Kemeri ve kanyonu, görkemli evlere sahip Yörük Köyü, Bulak ve Hızar Mağaraları, Hacılarobası ve Üçbölük Köyü civarındaki Kaya Mezarları, Düzce Kanyonu, Sarıçiçek Yaylası ve Uluyayla, Gürleyik Piknik Alanı kentin diğer turizm alanlarıdır .
* Yörük Köyü: Safranbolu-Araç yolu üzerinde, Safranbolu'ya Kente 13 km. uzaklıktaki Yörük Köyü, açık hava müzesi niteliğindedir. Ulaşım taksi ile mümkündür. Koruma altında bulunan ev ve sokakların tümü bakımlıdır. Kaymakçıoğlu Konağı , Sipahiler Konağı, Ahşap Cami ve sanat galerisi olarak restore edilen Çamaşırhane gezilebilir. Köyde gözleme ve baklava yenilebilir, çeşitli hediyelik eşya satın alınabilir. Konaklama yeri bulunmamaktadır. .
* İncekaya ve Dana Köy: Anadolu'nun kuzeybatı kesiminde, tarihte Paphlagonia olarak adlandırılan bölgede bulunan Safranbolu'nun bilinen tarihi M.Ö. 3000 yıllarına kadar uzanmaktadır.Adını, kendi ağırlığının yüz bin katı kadar sıvıyı sarıya boyayabilen safran bitkisinden alan Safranbolu, tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Bunların başlıcaları Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluklarıdır. Safranbolu'nun Türkler tarafından kesin olarak alınışı 1196'da olduğu bilinmektedir .
* Eflani Kanyonu: Safranbolu'da Kültür Bakanlığı, Kaymakamlık ve Özel teşebbüsler tarafından yapılan Müze Evler bulunmaktadır. En eskisi olan ve Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen Kaymakamlar Müze Evi ve Safranbolu Kaymakamlığı tarafından restore edilip düzenlenen Kileciler Konağı etnografik olarak Eski Safranbolu Evini ve yaşama biçimini örneklemektedir. Diğer özel gezilebilir evler ise Mümtazlar Konağı ve Karaüzümler Konağıdır. Yemeniciler Arastasındaki Ahmet Demirezen Yemenicilik Müzesi ise kaybolmaya yüz tutmuş Yemenicilik el sanatına ilişkin örnekler sunar.
KucukOteller.com.tr, Safranbolu otel, Safranbolu oteller, Safranbolu otelleri, Safranbolu butik otelleri, Safranbolu konukevleri, Safranbolu hotelleri fiyatları ve Safranbolu otel rezervasyonu hakkında bilgi vermek üzere hazırlanmış bir küçük Safranbolu tatil rehberidir. KucukOteller.com.tr editörleri sizlerin Safranbolu tatil ve konaklama programınızı en keyifli şekilde yapmanıza yardımcı olmak için beldeleri ve otelleri teker teker gezmektedir.
Sitemizde bulunan Butik otellere ve küçük otellere son yıllarda çok yoğun ilgi olmaktadır.
Safranbolu butik otel, Safranbolu otel ve Safranbolu otelleri tanıtımı, Safranbolu hakkında bilgiler ve Safranbolu tatil yerleri, Safranbolu resimleri, Safranbolu fotoğrafları ve Safranbolu rezervasyon bilgileri sitemizde yer almaktadır.
Ayrıca Pansiyon Rehberi.com adresine göz atabilirsiniz; http://www.pansiyonrehberi.com/
Ayrıca Safranbolu Butik Otelleri ve Safranbolu Otellerine göz atmak için tıklayınız.