Yakındaki Yerler
Afyon merkez Butik Otelleri
Afyon ilinde Kurtuluş savaşı izlerini takip edecek yerleri görmek, bunun yanında çok çeşitli yemek ve meşhur olan damak tadlarına eşlik etmek güzel bir alternatif olarak karşınıza çıkar. Kaplıcaları ile de ünlü şehirde belirlediğiniz bir kaplıcaya günübirlik gidebilir, konaklama olarak ise tarihi Şehitoğlu Konağında konaklayabilirsiniz.
Afyon-merkez Şehir Rehberi
Evliya Çelebi Afyon ili ilgili yazılarına şöyle başlamıştır buraya, Karahisari Sahip derler. Sultanlık defterinde böyle yazılıdır. Sancak Bey iki tuğludur. Uleması çoktur. Halkı gayet iyidir. Kalede üç buğday ambarı ve cephane hazineleri ve 78 adet su sarnıcı vardır. Yılanı ve çıyanı gayet çoktur. Pek tabii ki Evliya Çelebiden bu yana Afyonkarahisar fazlasıyla değişmiştir.
Afyon'da Mevlevilik:
Anadolu’da kurulan ilk Mevlevîhânelerdendir. İlk kuruluşu 13. yüzyıla kadar dayanır. Tarih boyunca birçok önemli icraata merkez olmuş Afyonkarahisar Mevlevîhânesi, Konya Mevlevîhânesi’nden sonra en önemli Mevlevîhânedir. Özellikle 16. yüzyılda Hz.Mevlânâ’nın yedinci göbek torunlarından Sultan Dîvânî zamanında, mevlevilik açısından çok önemli bir merkez olmuştur. Ayrıca başka Mevlevîhânelerde olmayan “40 Hatimli Şifalı Aşûre” geleneği ilk defa burada başlamış ve birçok mevlevîhâneye buradan yayılmıştır.
Birkaç defa yangın geçirmiş olan Afyonkarahisar Mevlevîhânesi, 1902 deki büyük yangından sonra dönemin padişahı Sultan II.Abdülhamid’in özel gayretiyle yeniden yaptırılarak camii bugünkü haline kavuşmuştur. Ayrıca Vatan Şairimiz Nâmık Kemâl’in annesi “Fatma Zehra Hatun’un” mezarı da burada bulunmaktadır.
Bahçesinde bulunan Matbah-ı Şerif (Mutfak) ve Derviş Odaları restore edildikten sonra müze olarak hizmete sunulmuştur.
Ayrıca Afyon Butik Otelleri ve Afyon Otelleri için tıklayınız.